Політика конфіденційності.

Зміст.

Вступ.

1. Відомості про власника персональних даних.

2. Склад і зміст зібраних персональних даних.

3. Права суб'єкта даних.

4. Мета збору персональних даних.

5. Відомості про осіб, яким передаються його персональні дані.

6. Заходи безпеки.

Вступ.

Політика конфіденційності (далі Політика) розроблена експертними фахівцями Виробничого кооперативу «Олексія Лук'янова» (далі Кооператив) відповідно до вимог українського та міжнародного законодавств і спрямована на забезпечення безпеки персональних даних клієнтів та іншої конфіденційної інформації.

Дана Політика визначає:

- обсяг і зміст персональних даних, що збираються з WEB ресурсів Кооперативу та інших додатків, які до них відносяться, і також одержуваних за допомогою інших засобів комунікації, таких як телефонні переговори, електронне і поштове листування;

- цілі і порядок збору, використання, зберігання та передачі отриманих персональних даних;

- права суб'єкта персональних даних, який надає їх Кооперативу за допомогою перерахованими вище способами.

Дана політика не поширюється на WEB ресурси та інші засоби комунікації, які відносяться до сторонніх організацій та третіх осіб.

1. Відомості про власника персональних даних.

Виробничий кооператив «Олексія Лук'янова» - юридична особа, утворена фізичними особами, які добровільно об'єдналися на основі членства для ведення спільної господарської та іншої діяльності з метою задоволення своїх економічних, соціальних та інших потреб на законних підставах.

Кооператив створений і функціонує на підставі Конституції України, Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Законів України «Про кооперацію», «Про споживчу кооперацію», «Про об'єднання громадян», інших законодавчих і нормативно-правових актів у відповідній сфері.

Місцезнаходження Кооперативу: 01601, місто Київ, район Печерський, вулиця Печерський узвіз, будинок 5, офіс 204.

2. Склад і зміст зібраних персональних даних.

Збір Кооперативом персональних даних відбувається в процесі надання клієнтських послуг. Склад і зміст зібраних персональних даних залежить від способів комунікації клієнтів з Кооперативом.

При зверненні клієнтів до WEB ресурсів Кооперативу, певна інформація, зокрема - типи пристроїв, найменування браузерів, IP-адреси і т.д., автоматично надсилається з пристроїв клієнтів. Кооператив також отримує дані про те, як пристрої клієнтів взаємодіяли з WEB ресурсами Кооперативу, включаючи інформацію про відвідані сторінки і переходах по посиланнях. Обробка цієї інформації дозволяє проводити аналіз запитів клієнтів з метою поліпшення якості сервісів Кооперативу. Частина цієї інформації збирається за допомогою файлів cookies. Детальна інформація про використання даних файлів на WEB ресурсах Кооперативу представлена в Політиці використання cookies.

Інша частина інформації надається клієнтами добровільно, коли клієнт користується послугами і продуктами Кооперативу:

- при зверненнях по телефону, спілкуванні в месенджерах, обмін електронними листами, поштовому листуванні, взаємодії клієнтів з WEB сервісами Кооперативу або іншими доступними способами;

- при заповненні онлайн-форм, реєстрації, авторизації та верифікації на WEB ресурсах Кооперативу і в особистих кабінетах;

- при підписці на публікації Кооперативу або третіх осіб, що відносяться до Кооперативу;

- за згодою на отримання рекламних матеріалів і розсилок;

- за участю в вікторинах, конкурсах, опитуваннях, реферальних програмах та спеціальних акціях Кооперативу;

- при написанні відгуків і спілкуванні в чатах і на форумах.

Дана частина інформації може містити ідентифікаційні, контактні, фінансові та інші дані.

При запиті даних, які клієнт може при бажанні надати, він буде чітко проінформований про їх зміст:

1. Види даних для здійснення маркетингу:

- контакти;

- підтвердження і згоди;

- кореспонденція.

2. Види даних для надання клієнтського сервісу:

- ідентифікаційна інформація (ім'я, прізвище, країна проживання, адреса та інша подібна інформація);

- контактні дані (адреса електронної пошти, номер телефону, WEB-сторінка та інші);

- копії і зображення національних ідентифікаційних документів (паспорт, id-документ, дозвіл на проживання та інші);

- фінансова інформація (номер рахунку в банку; номер банківської карти та ім'я її власника, документи, що підтверджують походження коштів та інші);

- документи, що підтверджують факт політичної значущості.

3. Види даних для дотримання нормативних вимог, запобігання відмиванню коштів та управління фінансовими ризиками:

- транзакційні;

- фінансові;

- засвідчують особу.

3. Права суб'єкта даних.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про захист персональних даних" суб'єкт персональних даних має право:

1. Знати про місцезнаходження бази даних, яка містить мої персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження її власника.

2. Отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються мої персональні дані.

3. На доступ до своїх персональних даних.

4. Отримувати не пізніш як за 30 календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються мої персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст моїх персональних даних, які зберігаються.

5. Пред'являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних.

6. Пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними.

7. На захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження, в зв'язку з навмисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи перешкоджають честі, гідності та ділової репутації фізичної особи.

8. Звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до органів державної влади та посадових осіб, до повноважень яких належить забезпечення захисту персональних даних, або до суду.

9. Застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних.

10. Вносити застереження щодо обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди.

11. Відкликати згоду на обробку персональних даних.

12. Знати механізм автоматичної обробки персональних даних.

13. На захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

4. Мета збору персональних даних.

Кооператив використовує ваші персональні дані в наступних цілях:

1. Маркетинг:

- маркетингова діяльність;

- надання інформації про продукти та послуги Кооперативу.

2. Надання клієнтського сервісу:

- реєстрація, ідентифікація, верифікація клієнтів;

- надання можливості користуватися продуктами і послугами Кооперативу;

3. Дотримання юридичних вимог:

- дотримання чинного законодавства;

- виявлення, розслідування, запобігання відмиванню грошей;

- відповіді на претензії;

- надання інформації відповідним державним органам у випадках, визначених законом;

- обробка інформації, яка необхідна в цілях дотримання законодавства та протидії відмиванню грошей;

-обробка інформації, що стосується міжнародних санкцій чи інших обмежувальних заходів;

- обробка інформації про протиправні та політичні дії потенційних клієнтів, які можуть впливати на рішення Кооперативу про співпрацю.

Законними підставами для збору персональних даних є дотримання Клієнтської угоди, виконання законодавчих вимог.

5. Відомості про осіб, яким передаються його персональні дані.

Персональні дані можуть бути передані наступним категорія осіб:

- родинним підприємствам і організаціям, що здійснюють господарську діяльність під брендами Олексія Лук'янова в тому числі «Ростовщик» для цілей, визначених вище;

- постачальникам і партнерам Кооперативу, які надають послуги з обробки та захисту даних;

- будь-яким стороннім особам за вашою згодою;

- за запитом правоохоронних органів, судів та інших третіх осіб відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

При певних умовах Кооператив має право передавати ваші персональні дані третій особі в іншій країні для їх подальшої обробки відповідно до цілей, які викладені в цій Політиці. У таких випадках Кооператив, відповідно до вимог законодавства, гарантує, що ваші права на конфіденційність будуть належним чином захищені відповідними технічними, організованими, договірними або іншими законними заходами.

6. Заходи безпеки.

З метою забезпечення безпеки Кооператив здійснює наступне:

- зберігає особисті дані на захищених серверах;

- використовує зашифровані посилання для передачі даних у міру можливості в випадках, коли це необхідно;

- застосовує інші заходи безпеки: брандмауери, системи аутентифікації і механізми контролю доступу для запобігання несанкціонованого доступу до систем і данних;

- регулярно переглядає процеси зі збору, зберігання і обробки даних, включаючи фізичні заходи безпеки, з метою захисту від несанкціонованого доступу до систем;

- обмежує доступ до персональних даних співробітниками Кооперативу, контрагентами і агентами, яким необхідно знати таку інформацію з метою обробки та на яких поширюються строгі договірні зобов'язання щодо дотримання конфіденційності;

Персональні дані зберігаються до тих пір, поки вони необхідні для виконання цілей, викладених в цій Політиці (якщо закон не вимагає їх більш тривалого зберігання).

У деяких випадках використання Кооперативом персональних даних може привести до прийняття автоматичних рішень. Автоматичне рішення - це рішення прийняте автоматично на основі комп'ютерного розрахунку (використовуючи програмні алгоритми), без людського контролю. У випадках прийняття автоматичного рішення клієнт має право оскаржити дане рішення і вимагати перегляду рішення співробітником Кооперативу.

Виробничий кооператив «Олексія Лук'янова»